Onderzoek wettelijke regulering aanvangshuurprijs vrije sector

De minister van BZK onderzoekt de mogelijkheid voor gemeenten om de huurprijsstijgingen in de vrije sector tegen te gaan door de aanvangshuurprijs te maximeren op basis van een percentage van de WOZ-waarde. De Tweede Kamer heeft enige tijd geleden de regering gevraagd om voor bestaande woningen te onderzoeken hoe exorbitante huurstijgingen kunnen worden tegengegaan. Daarbij is wel aangegeven dat er voldoende oog moet zijn voor de kostenstructuur van de verhuurder, zodat huurregulering niet ten koste gaat van nieuwbouw. Ook de minister ziet het risico dat als de mogelijkheden voor investeerders worden beperkt, dit kan leiden tot minder aanbod.

De afgelopen tijd zijn verschillende mogelijkheden onderzocht om lokaal maatwerk mogelijk te maken. Daarbij gelden wel een aantal randvoorwaarden. Een daarvan is dat er een toekomst bestendige aanpak waarmee het woningtekort op termijn wordt opgelost. 

Een eventuele huurregulering van de vrije sector moet daarom altijd tijdelijk van aard zijn. Ook noemt de minister het cruciaal dat ‘duurzame’ investeerders nog steeds marktconforme huren kunnen vragen zodat zij kunnen blijven investeren. Huurregulering zal zich dus moeten richten op de excessen.

Op korte termijn wil de minister twee onderzoeken starten: een naar de huurprijsontwikkeling in de vrije sector en een naar de economische effecten en mogelijke vormgeving van een huurprijsmaatregel. De optie die nader onderzocht zal worden is de maximering van de aanvangshuurprijs in de vrije sector op basis van een percentage van de WOZ-waarde.

Bron: https://www.nvm.nl/actueel/nieuws/2018/11/aanvanghuurprijs


Wil je ook tijd en geld besparen op vastgoedbeheer? Wij verhuren graag jouw vastgoed! Dat doen we voor grote en kleine vastgoedbeleggers die vastgoed bezitten. Onze focus ligt op vastgoed in de provincie Gelderland, maar onze dienstverlening is beschikbaar in heel Nederland. Wij hanteren een persoonlijke en professionele werkwijze.

Samenwerken met ons geeft je een hoop voordelen:

  • Wij werken met de nieuwste online tools en technieken zoals een online vastgoeddossier
  • Wij zijn gecertificeerd QSAM (Qualified Smart Asset Manager)
  • Een ludieke en zeer gewaardeerde “welkom huurder-service”
  • Uitermate goede contacten met aannemers, onderhoudsbedrijven, makelaars en beleggers.
  • Maatwerkafspraken mogelijk (bijvoorbeeld financiële mandaten)
  • Wist je dat wij zelf ook beleggen in vastgoed? Lees hier meer over ons. Daarom weten wij als geen ander wat beleggers en huurders belangrijk vinden. Uiteraard houden wij belangen gescheiden.

Meer weten of gewoon een kop koffie drinken? Neem contact op!

Call Now Button