Pleidooi voor strenger oog op huisjesmelkers in heel Arnhem

In de hele stad moet met regels en met handhaving worden voorkomen dat pandjesbazen en huisjesmelkers vrij spel hebben. De leefbaarheid van de wijken is daar mee gediend. Die boodschap heeft de Arnhemse gemeenteraad woensdagavond gekregen van wijkbewoners uit het Spijkerkwartier en Elderhof. Het ziet er naar uit dat verantwoordelijk wethouder Ronald Paping ook de opdracht krijgt om er werk van te maken.

Balans

De gemeente heeft zelf al geconstateerd dat met name aan de verkamering van woningen een halt moet worden toegeroepen. In het Spijkerkwartier is daardoor de balans in de bevolkingssamenstelling en de sociale samenhang zoek. Kamerbewoners verdringen gezinnen, verhuurders van panden steken soms alleen energie in het opstrijken van de huur.

Op initiatief van D66, PvdA en ChristenUnie filosofeerde de lokale politiek voor het eerst over wat te doen. Zo oppert D66-raadslid Sjoerd Dijk dat er voor de hele stad regels omtrent splitsing van woningen en kamerverhuur moeten komen. 

Klachten

Ook meent hij dat pandeigenaren op beheer en onderhoud aanspreekbaar moeten zijn. Daar voegt PvdA-raadslid Eric Greving aan toe dat kamerbewoners de gemeente moeten kunnen inschakelen als verhuurders bij klachten in gebreke blijven.

Voor een stadsbrede aanpak pleit ook Ton Boelens, die in een straat in zijn wijk Elderhof de verkamering om zich heen zag grijpen. Als de gemeente, zoals nu ten aanzien van woningsplitsing, alleen regels hanteert in het centrum en enkele wijken eromheen, dan zit de rest van de stad straks met de gebakken peren, omdat dan meer huisjesmelkers daar hun heil zoeken.

Spreiding

Een van de suggesties is het maximaliseren van het aantal kamerverhuurbedrijven per straat. Zo kan de gemeente de spreiding van de kamers reguleren. Verder is er de optie van een vergunningplicht bij verhuur van twee kamers of meer. Nu geldt die plicht nog vanaf vijf kamers.

Boelens drukt de politiek op het hart het niet alleen bij regels te laten, maar ook op te treden tegen overtredingen. Ook Karen van Rijsewijk en Frans van Gurp, bewoners van het Spijkerkwartier, hameren daar op. Alleen dan kan problemen als achterstallig onderhoud en overlast een halt worden toegeroepen.

bron: Gelderlander

Veilig en verantwoord jouw vastgoed verhuren in Arnhem?

Wil je ook tijd en geld besparen op vastgoedbeheer? Wij verhuren graag jouw vastgoed in Arnhem! Dat doen we voor grote en kleine vastgoedbeleggers die vastgoed bezitten in Arnhem. Onze focus ligt op vastgoed in de provincie Gelderland, maar onze dienstverlening is beschikbaar in heel Nederland. Wij hanteren een persoonlijke en professionele werkwijze.

Samenwerken met ons geeft je een hoop voordelen:

  • Wij werken met de nieuwste online tools en technieken zoals een online vastgoeddossier
  • Wij zijn gecertificeerd QSAM (Qualified Smart Asset Manager)
  • Een ludieke en zeer gewaardeerde “welkom huurder-service”
  • Uitermate goede contacten met aannemers, onderhoudsbedrijven, makelaars en beleggers.
  • Maatwerkafspraken mogelijk (bijvoorbeeld financiële mandaten)
  • Wist je dat wij zelf ook beleggen in vastgoed? Lees hier meer over ons. Daarom weten wij als geen ander wat beleggers en huurders belangrijk vinden. Uiteraard houden wij belangen gescheiden.

Meer weten of gewoon een kop koffie drinken? Neem contact op!

Call Now Button