Vergroot je kans op een huurwoning!

Momenteel wordt het woningtekort geschat op 263.000 woningen. De verwachting is dat het hoge woningtekort zal blijven tot 2030. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Capital Value en ABF Research. Dit betekent dat er veel (kandidaat) huurders reageren op beschikbare huurwoningen van particuliere beleggers. Op dit moment ontvangen wij binnen 48 uur vaak al meer dan 20 reacties voor 1 huurwoning. Hoe vergroot je nu je kans om die huurwoning te bemachtigen? Hieronder lees je waardevolle tips van Ewoud en Marcel van Vastgoedbeheer Gelderland.

Tip 1: Een goede voorbereiding is het halve werk.

De meeste verhuurders vragen (uiteindelijk) om een loonstrook, werkgeversverklaring of een ander bewijs van jouw inkomen. Voor ondernemers is dat meestal de IB-aangifte en/ of jaarcijfers. Daarnaast vraagt een verhuurder om een identiteitsbewijs. Vraag deze alvast op, zodat je later snel kunt handelen als dat nodig is.

Tip 2: Blijf je concurrenten voor! Zorg voor goede referenties.

Woon je op dit moment in een huurwoning en zijn er geen problemen geweest? Vraag jouw huidige verhuurder dan om een “verhuurdersverklaring”. Hierin staat beschreven dat je een goede huurder bent (geweest). Deze informatie is voor een nieuwe verhuurder erg behulpzaam!

Tip 3: Je kunt maar één keer een 1e indruk maken … en opvallen…

Stuur geen standaard reactie! Zorg dat je opvalt met een uniek verhaal. Wie ben je? Waarom moet de verhuurder voor jou kiezen (in plaats van die 19 andere huurders)? Wat voor baan of studie heb je? Wees creatief! Stuur een videoboodschap, een moodboard, whatever … Als het maar opvalt! Eis je aandacht op.

En, om je kansen nog meer te vergroten, probeer jouw unieke verhaal te vertellen met perspectief voor de verhuurder. Beschrijf dus niet jouw probleem (bijvoorbeeld: snel ruimte nodig voor gezin, werk, enz.), want dat hebben alle huurders. Dat maakt je dus niet uniek 😉

Tip 4: kun je extra zekerheden bieden?

Dit zal – afhankelijk van jouw persoonlijke situatie – niet altijd mogelijk zijn, maar is wel een pré. Een verhuurder zoekt zekerheid en wil de risico’s minimaliseren. Heb je spaargeld? Kan er een familielid borg staan? Heb je een studie gevolgd waarbij de baankans supergroot is? Laat dat weten! En zorg dat je een kopie van jouw bankafschrift of loonstrook van de borgsteller alvast gaat regelen.

Tip 5: Maak het de verhuurder gemakkelijk

Verhuurders krijgen heel veel reacties. Maak het ze gemakkelijk en stuur alle informatie ineens en overzichtelijk toe.

Tip 6: Schakel je netwerk in

Het zal je verbazen hoe klein de wereld soms is. Breng je netwerk in kaart en in stelling! Vraag of ze je kunnen helpen aan woonruimte (dan heb je meteen goede referentie). Of dat ze iemand kennen die jou daarmee kan helpen. Vertrekt er binnenkort een kennis uit een huurwoning? Regelmatig maken wij mee dat woningen “via via” opnieuw worden verhuurd.

Tip 7: Check social media en handige sites

Nog steeds is Facebook een zeer handig hulpmiddel bij het zoeken naar een huurwoning. Check lokale Facebookgroepen of Facebookpagina’s van verhuurders. Steeds meer zien wij dat woningen aan “follers first” worden aangeboden. Daarnaast doe je er verstandig aan om zoekprofielen aan te maken op relevante websites. Zoals bijvoorbeeld huurwoningen.nl.

Tip 8: Check onze handige downloadsite

Gewoon even hier kijken. Krijg je geen spijt van 😉

Call Now Button