Interesse vastgoedbeleggers verschuift naar buiten de Randstad

In 2018 heeft er een recordaantal beleggingstransacties plaatsgevonden op de commerciële vastgoedmarkt. Het bijbehorende investeringsvolume ligt nagenoeg op hetzelfde niveau als in 2017, namelijk ruim 6 miljard euro.

vastgoedbeleggers
vastgoedbeleggers

In 2018 is een verschuiving te zien van de G4 – te weten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht – naar buiten de G4. Waar in 2017 nog 47% van de transacties buiten de G4 plaatsvond, was dat bijna 60% in 2018. Ook als het om investeringsvolume gaat, is de groeiende interesse naar commercieel vastgoed buiten de G4 zichtbaar. In 2018 is het aandeel dat buiten de G4 is belegd gegroeid van een kwart naar een derde. Het zwaartepunt van het investeringsvolume ligt met 4 miljard euro nog altijd in de G4.

Sterkere focus van beleggers op logistiek

In 2018 is er ruim 3 miljard euro geinvesteerd in bedrijfsruimte. Driekwart van dit bedrag is toe te kennen aan logistiek vastgoed, te weten distributiecentra. De investeringen in bedrijfsruimte vormen gezamenlijk bijna één derde van de totale beleggingen in commercieel vastgoed.

vastgoedbelegging logistiek
vastgoedbelegging logistiek

Het totale bedrag dat is geïnvesteerd in bedrijfsruimte is met ruim de helft toegenomen ten opzichte van 2017, toen ongeveer 21% van de totale commerciele beleggingen in bedrijfsruimte werd gestopt. Kantoren en winkels waren in 2018 juist minder in trek bij beleggers. Hoewel beleggers binnen het commercieel vastgoed nog altijd het meest investeren in kantoorruimte, zijn deze beleggingen met 9% afgenomen.

Bron: NVM


Wil je ook tijd en geld besparen op vastgoedbeheer? Wij verhuren en beheren graag jouw vastgoed! Dat doen we voor grote en kleine vastgoedbeleggers die vastgoed bezitten. Onze focus ligt op vastgoed in de provincie Gelderland, maar onze dienstverlening is beschikbaar in heel Nederland. Wij hanteren een persoonlijke en professionele werkwijze.

Samenwerken met ons geeft je een hoop voordelen:

  • Wij werken met de nieuwste online tools en technieken zoals een online vastgoeddossier
  • Wij zijn gecertificeerd QSAM (Qualified Smart Asset Manager)
  • Uitermate goede contacten met aannemers, onderhoudsbedrijven, makelaars en beleggers.
  • Maatwerkafspraken mogelijk (bijvoorbeeld financiële mandaten)
  • UNIEK: Verhuurverzekering mogelijk!
  • Wist je dat wij zelf ook beleggen in vastgoed? Lees hier meer over ons. Daarom weten wij als geen ander wat beleggers en huurders belangrijk vinden. Uiteraard houden wij belangen gescheiden.

Meer weten of gewoon een kop koffie drinken? Neem contact op!Call Now Button