Landelijke huurprijzen stijgen door

De prijs van een verhuurde woning in Nederland stijgt verder door, met 2,9% op jaarbasis. Voor een gemiddeld verhuurde woning moet eind 2018 1.050 euro per maand worden betaald. Dat is 11,40 euro per vierkante meter.

landelijke huurprijzen 2018landelijke huurprijzen 2018
landelijke huurprijzen 2018

Woningen die worden verhuurd zijn ook steeds kleiner: de gemiddelde oppervlakte is in 4 jaar tijd gedaald van 108 naar 98 vierkante meter. Appartementen zijn per vierkante meter gemiddeld een stuk duurder dan woonhuizen: 12,83 euro versus 9,05 euro. Een deel van de woningen wordt verhuurd in gestoffeerde of gemeubileerde staat. Het gaat hier vaak om woningen voor expats. Ook deze woningen zijn in huurprijs gestegen en kosten nu bijna 16 euro per vierkante meter indien gestoffeerd opgeleverd en zelfs meer dan 20 euro per vierkante meter indien de woning compleet gemeubileerd en dus ‘woonklaar’ is.

Tussen de provincies zijn grote verschillen te zien in huurprijsniveaus. De 3 Randstadprovincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht noteren al jaren de hoogste huurprijzen, waarbij NoordHolland met 15,72 euro per m2 ver boven de rest uitsteekt. De invloed van de hoofdstedelijke huurprijzen doet zich hier sterk gelden. In Drenthe, Flevoland en Friesland liggen de prijzen nog onder de 9 euro per m2, waar in Limburg deze grens voor het eerst doorbroken is. Opvallend is dat de prijsstijging in NoordHolland, de duurste provincie, met 3,6% ten opzichte van een jaar eerder juist wat achterblijft bij de rest van Nederland. Prijsstijgingen van boven de 10% op jaarbasis lijken verleden tijd. Dit duidt erop dat zeer hoge huurniveaus door steeds minder mensen opgebracht kunnen worden.

verschillen huurprijzen provincie
verschillen huurprijzen provincie

bron: NVM


Wil je ook tijd en geld besparen op vastgoedbeheer? Wij verhuren en beheren graag jouw vastgoed! Dat doen we voor grote en kleine vastgoedbeleggers die vastgoed bezitten. Onze focus ligt op vastgoed in de provincie Gelderland, maar onze dienstverlening is beschikbaar in heel Nederland. Wij hanteren een persoonlijke en professionele werkwijze.

Samenwerken met ons geeft je een hoop voordelen:

  • Wij werken met de nieuwste online tools en technieken zoals een online vastgoeddossier
  • Wij zijn gecertificeerd QSAM (Qualified Smart Asset Manager)
  • Uitermate goede contacten met aannemers, onderhoudsbedrijven, makelaars en beleggers.
  • Maatwerkafspraken mogelijk (bijvoorbeeld financiële mandaten)
  • UNIEK: Verhuurverzekering mogelijk!
  • Wist je dat wij zelf ook beleggen in vastgoed? Lees hier meer over ons. Daarom weten wij als geen ander wat beleggers en huurders belangrijk vinden. Uiteraard houden wij belangen gescheiden.

Meer weten of gewoon een kop koffie drinken? Neem contact op!Call Now Button